De Zingende Ridder Kamerconcerten: Ondeugend klassiek

Tijd:
Voor het concert van 6 november geldt: 14:30 tot ong. 15:40 uur.
De aanvangstijd(-en) van de andere concerten volgen. Bel bij twijfel met: 06-24861391.


Locatie:
Houtrustkerk
Houtrustweg 1 (hoek Beeklaan 535)
2566 GJ Den Haag
070-3457291

Bereikbaarheid en parkeren: gratis parkeren tot 18:00 uur

Let op: als u komt met behulp van digitale navigatie voer dan het postadres in als eindbestemming. Bij sommige navigatiesystemen wordt u met het bezoekadres als eindbestemming door een fietssluis geleid.
Postadres:
Beeklaan 535
2562 BE Den Haag

Openbaar vervoer: Bereikbaar met tram 3 en 11 of bus 24.

Toegangsprijs:
€ 17,50 (inclusief koffie of thee)

Tickets alleen via voorverkoop via deze site (zie menu-item Kaartverkoop).
Bij problemen bel 06-24861391.

Deze concertserie werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van:

De Zingende Ridder Kamerconcerten

Ondeugend klassiek


Zaterdag 6 november 2021

Duo Tskhadadze/Elias

Duo Tskhadadze/Elias is een bijzonder duo dat klassiek magazine ‘Luister’ omschreef als “een match made in heaven”.

Klarinet en gitaar geeft een lichte transparante klank, met ruimte voor veel persoonlijke vrijheid en folkloristische roots. Razendsnelle virtuositeit uit de extraverte Italiaanse opera plaatsen zij tegenover minimalistische humor uit Georgische film- en theaterscènes. Izhar Elias (Amsterdam, 1977) is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg negentiende-eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Levan Tskhadadze (Tbilisi, 1983) wordt gezien als een van de belangrijkste jonge musici in Georgië. Hij is oprichter en artistiek leider van het Tbilisi Wind Festival, het Kutaisi Classical Music Festival en mede-oprichter van de Chiatura Music Academy.
Levan Tskhadadze: klarinet
Izhar Elias: gitaar


zaterdag 22 januari 2022

Nature woman

Waar raken natuur en cultuur elkaar? Dat is de kernvraag van waaruit een avontuurlijke voorstelling is ontwikkeld. De artiesten gaan op zoek naar en werken met dat wat universeel is binnen alle beschavingen die nog dicht bij de natuur staan: zang, dans en ritme.
Serena Jansen: zang, dans
Natalia Alvarez Arenas: percussie en zang
Lorenzo Capodieci: dans en percussie.


Zaterdag 12 maart 2022

Via Bach naar vrije improvisatie en Zweedse volksmuziek


Januari 2020 maakte Yanna Pelser al indruk, in de concertreeks, met haar levendige spel, haar vitale aanwezigheid en boeiende arrangementen als altvioliste van het North Sea String Quartet. Vandaar dat zij dit seizoen haar publiek weer komt verrassen, dit keer met contrabassist Jordi Carrasco Hjelm aan haar zijde. Samen voeren zij het publiek mee via de alom geliefde muziek van Bach, al improviserend naar het thuisland van Jordi en diens prachtige volksmelodieën.
Yanna Pelser: altviool
Jordi Carrasco Hjelm: contrabas


zaterdag 4 juni 2022

Serena’s choice

Wat gebeurt er als je een veelzijdig en theatraal begaafde zangeres haar vrije gang laat gaan? Dat zal het publiek ervaren in dit sprankelende slotconcert. Scènes uit Trouble in Tahiti van Bernstein worden afgewisseld door een blok meditatieve muziek van Arvo Pärt, om vervolgens af te sluiten met het hartverscheurende Surabajah Johnny van Kurt Weill en een reeks chansons van Jaques brel en Charles Trenet. Serena wordt terzijde gestaan door accordeonist Aldert Prast, blokfluitkwartet Capriola en haar eigen projectkoor.
Serena Jansen: zang, blokfluit
Aldert Prast: accordeon, zang
De Dames van Jansen en Heren van Serena: koorzang