Agenda test

De Zingende Ridder Kamerconcerten

Ondeugend klassiek


Zaterdag 24 oktober

Double bill Italiaanse vroegbarok

Braziliaanse Bossa Nova


Dit programma is geïnspireerd door veelzijdig musicus Regina Albanez.
Regina is uit Brazilië naar Nederland gekomen uit liefde voor de oude- en barokmuziek en in het bijzonder voor de theorbe. Zij heeft de Bossa Nova uit haar vaderland meegenomen
en krijgt nu, samen met de Braziliaanse tenor Richard Prada en de Italiaans-Nederlandse sopraan Serena Jansen, de kans deze twee liefdes en kundes te combineren.
Regina Albanez: theorbe, gitaar, percussie
Serena Jansen: sopraan
Richard Prada: tenor


Zaterdag 16 januari 2021

Via Bach naar vrije improvisatie en Zweedse volksmuziek


Januari 2020 maakte Yanna Pelser al indruk, in de concertreeks, met haar levendige spel, haar vitale aanwezigheid en boeiende arrangementen als altvioliste van het North Sea String Quartet. Vandaar dat zij dit seizoen haar publiek weer komt verrassen, dit keer met contrabassist Jordi Carrasco Hjelm aan haar zijde. Samen voeren zij het publiek mee via de alom geliefde muziek van Bach, al improviserend naar het thuisland van Jordi en diens prachtige volksmelodieën.
Yanna Pelser: altviool
Jordi Carrasco Hjelm: contrabas


Zaterdag 13 maart 2021

Duo Tskhadadze/Elias

Duo Tskhadadze/Elias is een bijzonder duo dat klassiek magazine ‘Luister’ omschreef als “een match made in heaven”.

Klarinet en gitaar geeft een lichte transparante klank, met ruimte voor veel persoonlijke vrijheid en folkloristische roots. Razendsnelle virtuositeit uit de extraverte Italiaanse opera plaatsen zij tegenover minimalistische humor uit Georgische film- en theaterscènes.
Izhar Elias (Amsterdam, 1977) is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg negentiende-eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.
Levan Tskhadadze (Tbilisi, 1983) wordt gezien als een van de belangrijkste jonge musici in Georgië. Hij is oprichter en artistiek leider van het Tbilisi Wind Festival, het Kutaisi Classical Music Festival en mede-oprichter van de Chiatura Music Academy.
Levan Tskhadadze: klarinet
Izhar Elias: gitaar


za 5 juni 2021

Serena’s choice


Wat gebeurt er als je een veelzijdig en theatraal begaafde zangeres haar vrije gang laat gaan? Dat zal het publiek ervaren in dit sprankelende slotconcert. Scènes uit Trouble in Tahiti van Bernstein worden afgewisseld door een blok meditatieve muziek van Arvo Pärt,
om vervolgens af te sluiten met het hartverscheurende Surabajah Johnny van Kurt Weill en een reeks chansons van Jaques brel en Charles Trenet. Serena wordt terzijde gestaan door accordeonist Aldert Prast, blokfluitkwartet Capriola en haar eigen projectkoor.
Serena Jansen: zang, blokfluit
Aldert Prast: accordeon, zang
De Dames van Jansen en Heren van Serena: koorzang